Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 25 min.
Ingredienser:
250 g kyllingebryst
1 løg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
15 g smør (eller 1 spsk olivenolie)
1 kartoffel (tern)
250 g blomkål (delt i små buketter)
¾ liter hønse- eller grønsagsbouillon
125 g hvide champignoner (i skiver)
evt. 1 dl fløde
muskatnød (revet)
salt og peber
Tilbehør:
brød
- Skær kyllingebrystet i strimler og krydr med salt og peber.
- Steg løg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med smør eller olie og tilsæt kartoffeltern og lidt over halvdelen af blomkålsbuketterne.
- Vend rundt, krydr med salt og peber og tilsæt bouillon. Giv det et opkog, skru ned og lad suppen simre, til blomkålen kartoflerne og er møre – ca. 10 min.
- Blend suppen jævn og giv den et opkog. Vend kyllingestykker, champignon og de resterende blomkålsbuketter i suppen og lad den simre i ca. 5 min.
- Rund evt. af med fløde og smag til med muskatnød, salt og peber.