Hvid chokoladekage med passionsfrugt
SPONSORERET indhold

Hvid chokoladekage med passionsfrugt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
09. dec. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

Bunde:
100 g hvid chokolade
200 g smør
2 dl mælk
2 æg
200 g sukker
225 g hvedemel
¾ tsk. bagepulver
2 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
Fyld:
5 blade husblas
10 passionsfrugter
1 dl appelsinsaft
100 g sukker
200 g hvid chokolade
4 dl piskefløde
Desuden:
2 dl piskefløde til pynt af kagens sider
Krokant:
1 dl sukker
100 g mandler

  1. Bunden: 1. Hak chokoladen fint. Smelt smør, hvid chokolade og mælk sammen i en gryde, til det er ensartet, men det må ikke koge. Tag gryden fra varmen, og afkøl det 15-20 min. 2. Pisk æggene luftige med sukkeret. Rør chokoladeblandingen i. Sigt hvedemelet i sammen med bagepulver. Tilsæt appelsinskal, og rør kort dejen sammen. Smør 1 springform 22 cm i diameter. Læg et udklippet stykke bagepapir i bunden af formen. 3. Fordel dejen i formen. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen, og skær den igennem til 3 kagebunde.
  2. Fyld: 1. Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Kog indmaden af passionsfrugterne, appelsinsaft og sukker sammen i en gryde 1-2 min. Sigt blandingen over i en anden gryde, og varm op igen. Tag gryden fra varmen. Kom let afdryppet husblas i gryden, og rør, til den er smeltet. Hak den hvide chokolade, og smelt også den i blandingen. Lad blandingen køle af ca. 30 min. 2. Pisk fløden til skum. Rør lidt af flødeskummet i passionsfrugtmassen. Rør nu passionsfrugtmassen og resten af flødeskummet sammen.
  3. Krokant: 1. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, til det er gyldent. Kom hakkede mandler i. Hæld massen ud på bagepapir på en bageplade. 2. Lad det stivne. Hak krokanten med en stor kniv på et skærebræt.
  4. Sådan laver du kagen: Læg en af bundene i en springform foret med plastfilm. Fordel ‰ af moussen over. Læg en kagebund over, og gentag med mousse. Slut med et lag mousse på toppen. Dæk kagen med husholdningsplastfilm. Stil den i køleskab 4 timer. Pisk de 2 dl piskefløde til skum. Fordel skummet på kagens sider, og top med en paletkniv. Drys krokant over kagen.