Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 40 min.
Fryse-egnet
100 g blødt smør
170 g sukker (2 dl)
3 æg (mellem)
100 g hvid chokolade
150 g kvark naturel
saft og revet skal af 1 citron (usprøjtet)
150 g mel (2½ dl)
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
Fyld og pynt:
3 dl piskefløde
2 spsk sukker
ca. 200 g bær (f.eks. hindbær eller jordbær)
100 g hvid chokolade
50 g mørk chokolade
- Rør smør og sukker godt sammen og rør æggene i ét ad gangen.
- Smelt chokoladen og rør den i æggemassen sammen med kvark samt skal og saft fra citronen.
- Bland mel med vaniljesukker og bagepulver og vend det i. Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ved 175 grader i 40 min. Lad den svale, før den deles til 2 bunde.
- Pisk fløden til let skum og pisk sukker i. Fordel lidt af flødeskummet mellem bundene sammen med hele eller delte bær, f.eks. jordbær, hindbær eller lignende.
- Fordel smeltet hvid chokolade over øverste bund. Sprøjt striber af mørk chokolade på den hvide chokoladeglasur og træk striber i den med en lille kniv.
- Sprøjt flødeskum i kanten og pynt evt. med bær.