Hvide asparges med rejer og mousselinesovs
Foto: Line Falck
Hjemmet

Hvide asparges med rejer og mousselinesovs - opskrift fra Hjemmet

Hvide asparges med rejer og mousselinesovs

Asparges er smagen af sommer. Her er en lækker asparges-opskrift der også inkluderer rejer og mousselinesovs.

Af Katrine Klinken 23.maj.2016 Mad

4 personer

Tid: 25 min.
Kogetid: 2-3 min.
16 hvide asparges
400 g rejer (pillede)
Mousselinesovs:
½ dl hvidvinseddike
1 dl hvidvin
½ dl vand
3 peberkorn
3 stk. skalotteløg (finthakkede)
250 g smør
3 æggeblommer (pasteuriserede)
2 dl piskefløde (pisket til skum)
salt
friskkværnet peber
citronsaft
Pynt: 1 bundt estragon

  1. Skyl, og fjern enderne på de hvi-de asparges ved at brække dem af. Skræl aspargesene, og kom dem i kogende, letsaltet vand i ca. 2 min. Skyl dem derefter med koldt vand, og fordel dem på 4 tallerkner.
  2. Fordel rejerne over aspargesene.
  3. Lav mousselinesovsen. Kog eddike, vin, vand, peberkorn og skalotteløg sammen, til det er kogt ind til ca. ½ dl. Sigt essensen, og lad den køle af.
  4. Smelt smørret forsigtigt i en tykbundet gryde – det må ikke koge og blive brunt. Skum toppen af det smeltede smør, inden det hældes i en skål – sørg for, at bundfaldet ikke kommer med.
  5. Pisk æggeblommerne sammen med essensen. Hæld derefter massen over i en skål, og sæt den over en gryde med vand, som næsten koger. Pisk massen, til den bliver lys og tyk, lidt ligesom mayonnaise.
  6. Når æggemassen har den rette tykkelse, tilsættes klaret smør forsigtigt lidt ad gangen, mens der fortsat piskes.
  7. Vend flødeskummet forsigtigt i.
  8. Smag sovsen til med salt, peber og lidt citronsaft.
  9. Fordel sovsen over de hvide asparges, og pynt med kørvel.
Læs alt om Fisk Fransk mad Hovedret
Henter...