Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hyldeblomstsaft
Foto: Jes Buusmann

Hyldeblomstsaft med citron

Gå efter duften, og du vil finde de vidunderlige hyldeblomstskærme, som du kan bruge til både saft, sirup og i pandekager.

ca. 1 1/2 liter
Print

45 hyldeblomstskærme
4 usprøjtede citroner
1 liter vand
1 kg lyst rørsukker
30 g vinsyre el. citronsyre

  1. Skyl hyldeblomsterne meget kort i koldt vand. Den bedste måde er at dyppe dem enkeltvis i en skål med koldt vand. Klip stilkene af blomsterne. Kom blomsterne i et stor sylteglas eller stålgryde (aldrig aluminium).
  2. Skyl og skær citronerne tyndt ud og læg dem over. Fjern kernerne inden.
  3. Kog vandet op og tilsæt sukker og vinsyre. Hæld vandet over hylden, så den er dækket. Læg en tallerken over. Lad saften trække 1-2 dage i køleskab. Si saften.
  4. Hæld saften på rene og skoldede flasker. Luk flaskerne til.
  5. Opbevar saften i køleskab. Du kan også fryse den i egnede beholdere, hvis du vil have lang holdbarhed.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hyldeblomst og Hyldeblomstsaft