Ingredienser
Arbejdstid: 1½ time
Bagetid: 30 min.
Køletid: 1 time
Fryseegnet
Kage:
15 g smør (til formen)
150 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
125 g smør
175 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
2 dl mælk (eller kærnemælk)
Smørcreme:
50 g smør
150-200 g flormelis
50 g kakao
1 tsk. vaniljesukker
2-3 spsk. mælk (eller kærnemælk)
Overtræk:
250 g hvid chokolade
1 tsk. smør (eller kakaosmør)
gul + rød frugtfarve
Endvidere:
50 g mørk chokolade
24 træpinde
evt. 50 g marcipan + grøn farve
- Tænd ovnen på 180 grader, og smør en springform (24-26 cm) eller lille bradepande (18 x 26 cm) med smør. Sigt de tørre ingredienser sammen. Pisk smør, sukker og vaniljesukker cremet, og pisk ægget i. Rør melblandingen i dejen skiftevis med mælk. Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 30 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og vend den ud på en rist til afkøling.
- Smørcreme: Pisk smørret cremet. Sigt flormelis, kakao og vaniljesukker sammen, og pisk det i smørret skiftevis med mælk. Pisk cremen luftig.
- Smuldr den afkølede kage til krummer i en stor skål, og rør smørcremen i lidt ad gangen, til kagemassen bliver til at forme.
- Form ca. 24 kugler på størrelse med en golfbold, og læg dem på et fad med bagepapir.
- Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad. Dyp den ene ende af pindene – én ad gangen – i chokoladen, og stik dem i kagekuglerne. Sæt fadet med kagerne i fryseren i mindst 30 min.
- Smelt den hvide chokolade sammen med smør i en skål over vandbad, og tilsæt farve, så den bliver orange.
- Dyp de frosne kager i den orange chokolade, og ryst/sno pindene forsigtigt, så overskydende chokolade glider af. Læg dem på bagepapir (eller stik pindene i en flamingoblok), og lad chokoladen stivne.
- Hæld resten af den smeltede, mørke chokolade i et lille kræmmerhus af madpapir, og pynt kagerne som græskar. Sæt evt. en stilk af grøn marcipan i toppen. Opbevar i en boks i køleskabet.