Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/bagetid: ca. 50 min.
Fryse-egnet
150 g smør (koldt)
300 g hvedemel
2 tsk salt
1 æg
Fyld:
1 svinemørbrad (tern på ca. 2x2 cm)
2 spsk olivenolie
salt
2 tsk sorte peberkorn (knuste)
2 tsk enebær (knuste)
Fars:
500 g hakket svinekød
3 æg (sammenpiskede, gem lidt til pensling)
2-3 dl mælk
Tilbehør:
små grønne salater
Sådan laver du indbagt paté
- Smuldr smør, mel og salt, evt. i en foodprocessor, så det kommer til at ligne revet ost. Tryk dejen sammen med æg og læg den i køleskabet i 30 min.
- Rul 2⁄3 af mørdejen ud og beklæd en springform (24 cm i diameter) hermed, så dejen går 3-4 cm op. Pensl dejen med æg.
- Brun mørbraden i olie og krydr med salt, peber og enebær. Rør farsen sammen og bland mørbradstykkerne i. Fordél fyldet i formen, læg dejkanten ind over og pensl med æg.
- Rul resten af dejen ud og læg den på som låg. Bag pateen ved 175 grader i ca. 45 min., til centrumtemperaturen er 80 grader målt med stegetermometer.
- Servéres lun eller kold med salat.