Opskrift på indisk kylling med frisk kokos og mango
SPONSORERET indhold

Indisk kylling med frisk kokos og mango

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skal du have en ekstra eksotisk kylling i karry, så skal der kokos i.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
06. jan. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 kokosnød
2 store løg
1 tomme stykke ingefær
2 fed hvidløg
1 grøn chili
½ dl + 4 dl vand
2 spsk neutral olie
4 hele kyllingelår
1 tsk gurkemeje
2 tsk garam masala
5 kardemommekapsler
1 tsk groft salt
2 dl græsk yoghurt, 10%
1 moden mango

Sådan laver du indisk kylling

1. Riv kokosen på et rivejern og læg til side. Del løgene og læg et halvt løg til side. Snit resten i strimler. Kom det halve løg i en foodprocessor sammen med skrællet ingefær, hvidløg, chili og ½ dl vand. Blend til en ensartet pasta.

2. Varm olien i en sauterpande og brun kyllingen godt på begge sider. Tag kødet op og læg til side. Kom gurkemeje, garam masala og kardekomme i olien og varm det igennem i 1 min. Tilsæt krydderpastaen og steg til væsken næsten er væk.

3. Kom kyllingen tilbage i gryden sammen med kokos og 4 dl vand. Tilsæt salt og kom låg på gryden. Lad kyllingen simre i 30 min ved lav varme.

4. Skræl imens mangoen og skær den i store tern. Rør yoghurten ud i saucen og tilsæt mangoen. Varm den igennem, smag saucen til for salt og servér. Smager godt med basmatiris til.