SPONSORERET indhold
Indisk linsesuppe
Spicy suppe, der er nem at lave. Lav evt. dobbeltportion, så du har til flere dage.
4
Ingredienser
225 g små røde linser
3 cm ingefær i skiver
2 laurbærblade
1 stang kanel
1 liter vand/grøntbouillon
1 dåse flåede, hakkede tomater
1 spsk smør/olie
1 stort, hakket løg
2-3 fed knust hvidløg
2 tsk gurkemeje
2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk karry
1/2 tsk chili
2 spsk citronsaft
1 tsk salt
1-2 spsk hakkede korianderblade
Topping:
1 dl hakket persille
½ dl hakkede korianderblade
2-3 spsk ristede sesamfrø
200 g arabiske brød
Sådan gør du:
- Skyl og kom linserne i en gryde med ingefær, laurbærblade og kanelstang.
- Hæld vand over, bring det hele til kogepunktet og lad det simre 10-12 minutter.
- Fjern laurbærblade, kanelstang og ingefær og tilsæt tomater.
- Varm smør eller olie i en pande. Steg løget let heri et par minutter under omrøring. Tilsæt derefter hvidløg, gurkemeje, kommen, karry samt chili.
- Steg videre under omrøring i yderligere 1 minut. Tilsæt citronsaft samt salt og koriander og rør den krydrede blanding i suppen, der snurrer videre i 5 minutter og smages til.
- Bland persille, koriander og sesamfrø og server suppen med topping og lune arabiske brød.
Energi pr. person: 480 kcal, fedt 17%, protein 23%, kulhydrat 60%