Ingefærsglaserede lammekoteletter med mangosalat
Foto: Olof Abrahamsson Lækre saftige lammekoteletter - steg dem på grillen eller på panden ved høj varme.

Ingefærglaserede lammekoteletter med mangosalat

Soja, hvidløg og ingefær, som vi normalt forbinder med det asistiske køkken, er også et godt match til lammekød, og her får koteletterne følgeskab af en eksotisk og frisk salat.

printer Print
clock en time
plate 4 personer

1 kg lammekoteletter

Marinade:
6 spsk. soja sauce
2 spsk. rapsolie
1 spsk. sesamolie
1 spsk. brun farin
2 spsk. fintrevet ingefær
2 fed hvidløg
1 spsk. friskhakket chili
1 lime

Mangosalat:
1 stor mango
½ agurk
8 radiser

Dressing:
2 spsk. sesamfrø
1 lime
1 tsk. sesamolie
1 tsk. fish sauce
lidt sukker

Tilbehør: ris

Sådan laver du lammekoteletterne

  1. Bland soja, olier, brun farin, revet ingefær, finthakket hvidløg og chili. Press saften fra limen, og riv limeskallen fint. Bland marinaden godt sammen.
  2. Kom lammekotelettene i en stor frysepose, og hæld marinaden ud over kødet, så det fordeler sig jævnt omkring kødet. Lad kødet trække i marinaden i min. 1 time, gerne natten over.
  3. Skræl mangoen, og skær frugtkødet ud i lange tynde strimler. Skær agurken ud i tynde stave, og radiserne i helt tynde skiver (brug evt. et mandolinjern).
  4. Bland sesamfrø, limesaft, olie og fish sauce sammen til en marinade. Hæld marinaden over mango, agurker og radisser. 
  5. Grill eller steg koteletterne ved høj varme på begge sider.
  6. Server kødet med mangosalat, dressing og ris.

    TIP: Hvis ikke du bryder dig om lam, kan du bruge kylling eller oksekød i stedet.
Se, hvad vi ellers skriver om: Lam, Grillmad og Hovedret