SPONSORERET indhold
Ingefærglaserede lammekoteletter med mangosalat
Soja, hvidløg og ingefær, som vi normalt forbinder med det asistiske køkken, er også et godt match til lammekød, og her får koteletterne følgeskab af en eksotisk og frisk salat.
4 personer |
Total: en time
Ingredienser
1 kg lammekoteletter
Marinade:
6 spsk. soja sauce
2 spsk. rapsolie
1 spsk. sesamolie
1 spsk. brun farin
2 spsk. fintrevet ingefær
2 fed hvidløg
1 spsk. friskhakket chili
1 lime
Mangosalat:
1 stor mango
½ agurk
8 radiser
Dressing:
2 spsk. sesamfrø
1 lime
1 tsk. sesamolie
1 tsk. fish sauce
lidt sukker
Tilbehør: ris
Sådan laver du lammekoteletterne
- Bland soja, olier, brun farin, revet ingefær, finthakket hvidløg og chili. Press saften fra limen, og riv limeskallen fint. Bland marinaden godt sammen.
- Kom lammekotelettene i en stor frysepose, og hæld marinaden ud over kødet, så det fordeler sig jævnt omkring kødet. Lad kødet trække i marinaden i min. 1 time, gerne natten over.
- Skræl mangoen, og skær frugtkødet ud i lange tynde strimler. Skær agurken ud i tynde stave, og radiserne i helt tynde skiver (brug evt. et mandolinjern).
- Bland sesamfrø, limesaft, olie og fish sauce sammen til en marinade. Hæld marinaden over mango, agurker og radisser.
- Grill eller steg koteletterne ved høj varme på begge sider.
- Server kødet med mangosalat, dressing og ris.
TIP: Hvis ikke du bryder dig om lam, kan du bruge kylling eller oksekød i stedet.