Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på insalate caprese
Foto: Line Thit Klein Insalate caprese

Opskrift på insalate caprese

Insalate caprese

En super simpel ret, der står og falder med råvarernes kvalitet. Brug derfor god tid på at finde de mest modne tomater, den bedste mozzarella og den smukkeste basilikum.

2
Print

400 g blandede tomater af ekstrem høj kvalitet (San marzano, Tyrehjertetomater etc.)
200 g mozzarella (igen af høj kvalitet)
1 lille bundt basilikum
2-3 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
salt, peber og sukker

Sådan laver du Insalate caprese

Lad tomaterne have rumtemperatur. Så smager de nemlig af meget mere. Skær tomaterne ud i grove stykker og marinere dem i olivenolie og hvidvinseddike. Smag til med salt, peber og sukker. Riv mozzarellaen i grove stykker udover tomaterne og drys med rund hånd med  basilikum.

Server straks med godt brød til.


Se også opskrift på frisk tun med sumak og granatæble.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommer, Sommersalat, Sund aftensmad, Sunde salater, Italiensk mad, Forret og Frokost