SPONSORERET indhold
Irsk kaffe-kage
Det er hyggeligt at afslutte en dejlig middag med en irsk kaffe – vi har ladet os inspirere til denne lækre kage og fyldt den med kaffe, whisky og dejlig fløde på toppen – perfekt til aftenkaffen.
1 kage til 16 stykker
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 45-60 min.
Til formen:
5-10 g smør
2 spsk. mel
Kage:
150 g blødt smør
325 g sukker
3 æg
1 tsk. vaniljepulver
350 g hvedemel (gerne kagemel)
2½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 dl instant kaffepulver
2 dl mælk
1 dl whisky
Creme:
2 dl piskefløde
1 dl creme fraiche 38 %
2 spsk. flormelis
¼ tsk. vaniljepulver
Pynt:
50 g chokoladespåner (eller revet chokolade)
Sådan bager du en Irish-Coffee-kage
- Tænd ovnen på 175 grader. Smør en randform (2-2,5 liter) med smør, og drys den med mel.
- Pisk smørret luftigt med en håndmikser i 1-2 min. Tilsæt sukkeret lidt af gangen, og pisk i 2 min. Pisk æggene i ét ad gangen, og tilsæt vaniljepulver.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt.
- Opløs kaffepulveret i mælken, og tilsæt whisky.
PRØV OGSÅ: Skøn othellolagkage - Vend skiftevis melet og væsken i dejen lidt ad gangen.
- Fyld dejen i formen; den skal være ca. trekvart fyldt, og bag kagen midt i ovnen i 45-60 min. – afhængig af form og ovn. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt; den skal være ren uden dej eller krummer.
- Lad kagen stå i formen i 10 min. Vend kagen ud på en rist, og lad den køle helt af.
- Pisk fløde, cremefraiche, flormelis og vaniljepulver til blødt skum, og læg det på kagen med en ske.
- Drys med chokoladespåner eller revet chokolade.