Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Dessert opskrift med mynte-limesorbet
Foto: Line Thit Klein Mynte-limesorbet

Dessert opskrift med mynte-limesorbet

Isdessert: Mynte-limesorbet

3
Print

3 dl vand
2,5 dl hvidt sukker
4 dl frisk mynte (gerne halv marrokansk mynte/halv schweizisk mynte)
1,5 dl limejuice

Sådan laver du isdessert

Bring vand og sukker i kog, og lad det simre, indtil sukkeret er helt opløst. Hak mynten fint og hæld sukkerlagen over og lad blandingen stå og trække i ca. 15 minutter. Hæld den derefter over en si, så du får sorteret myntebladene fra, men pres så meget saft som muligt ud af mynten ved hjælp af en ske. Tilsæt citronsaft og frys blandingen i en ismaskine efter instruktioner eller i en lufttæt beholder i fryseren.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hjemmelavet is, Søde sager, Dansk mad, Dessert og Mynte