Sådan laver du ispinde med hyldeblomster
Foto: Martin Dyrløv Mums!

Sådan laver du ispinde med hyldeblomster

Der er intet bedre end is om sommeren! Prøv disse lækre ispinde med flødeis lavet på hyldeblomster.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 15 minutter
cooking Arbejdstid: 25 minutter
totaltime Total: 40 minutter
plate ca. 1½ liter is

  • 250 g hyldeblomstkvas
  • 2½ dl vand
  • 250 g sukker
  • 1 dl konc. hyldeblomstsaft
  • 3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • ½ liter piskefløde

Sådan gør du:

  1. Hak de frasiede blomster og citrusfrugter (uden kerner) i en foodprocessor.
  2. Hæld mosen i en gryde, og tilsæt vand og sukker. Giv det et opkog, skru ned, og lad det simre til frugten er mør (10-15 min.)
  3. Blend blandingen med en stavblender/ blender, og tilsæt hyldeblomstsaft og æggeblommer. Blend det cremet, og hæld det i en skål til afkøling. Sæt i køleskab.
  4. Pisk fløden til blødt skum. Vend den sammen med den kolde frugtcreme.
  5. Fyld cremen i en randform eller i ca. 16 ispindeforme, og frys i mindst 3 timer for ispinde og 5-6 timer for en stor form.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Hyldeblomsterne bliver brune ved iltning, så pak hurtigt isene ind, og frys – hvis de ikke skal nydes med det samme.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ispinde, Hyldeblomst og Hjemmelavet is