Sådan laver du ispinde med hyldeblomster
Foto: Martin Dyrløv Mums!

Sådan laver du ispinde med hyldeblomster

Der er intet bedre end is om sommeren! Prøv disse lækre ispinde med flødeis lavet på hyldeblomster.

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 15 minutter
cooking Arbejdstid: 25 minutter
totaltime Total: 40 minutter
plate ca. 1½ liter is

  • 250 g hyldeblomstkvas
  • 2½ dl vand
  • 250 g sukker
  • 1 dl konc. hyldeblomstsaft
  • 3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • ½ liter piskefløde

Sådan gør du:

  1. Hak de frasiede blomster og citrusfrugter (uden kerner) i en foodprocessor.
  2. Hæld mosen i en gryde, og tilsæt vand og sukker. Giv det et opkog, skru ned, og lad det simre til frugten er mør (10-15 min.)
  3. Blend blandingen med en stavblender/ blender, og tilsæt hyldeblomstsaft og æggeblommer. Blend det cremet, og hæld det i en skål til afkøling. Sæt i køleskab.
  4. Pisk fløden til blødt skum. Vend den sammen med den kolde frugtcreme.
  5. Fyld cremen i en randform eller i ca. 16 ispindeforme, og frys i mindst 3 timer for ispinde og 5-6 timer for en stor form.

Tip:

Hyldeblomsterne bliver brune ved iltning, så pak hurtigt isene ind, og frys – hvis de ikke skal nydes med det samme.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ispinde, Hyldeblomst og Hjemmelavet is