Italiensk bønnegryde med kartofler og medister
En bønnegryde er god og nærende aftensmad, hvor du kan bruge mange af dine rester.
Ingredienser
1 spsk olivenolie
1 medium løg, hakket
1 fed hvidløg
1 l hønsesuppe – du kan godt bruge en færdig frossen
400 g kartofler i skiver
150 g snackpeber
1 dåse flåede tomater
1 dåse hvide bønner eller butterbeans
1 tsk sukker
salt og sort peber
400 g stegt medister
parmesan
Sådan laver du bønnegryde
1. Snit løg i strimler og hak hvidløget fint. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
2. Varm olien i en gryde og kom løgene i. Steg dem ved middel varme til de bliver klare. Tilsæt hvidløg og steg med i et halvt minut – det må ikke brune. Tilsæt hønsesuppen og de skivede kartofler. Lad suppen simre under låg i 30 min til kartoflerne er helt møre. Skær imens snackpeber i skiver.
3. Tilsæt tomater, snackpeber og bønner. Kom sukker i og smag retten til med salt og peber.
4. Skær medisteren i tykke skiver varm dem op i suppen. Server med høvlet parmesan og et stænk god olivenolie.
Tip
Du kan bruge kogte kartofler fra dagen før. I så fald kommes de i gryden sammen med tomaterne. Har du ikke medister, kan andre pølser også bruges eller du kan vælge at lave retten vegetarisk.