SPONSORERET indhold
Italiensk druebrød
Dette skønne italienske brød med små vindruer smager himmelsk og er især rigtig godt til ost.
1 stk.
Ingredienser
Fordej:
140 g hvedemel gerne tipo 00
2 dl lunkent vand
25 g gær
Dej:
1 dl lunkent vand
2 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
ca. 350 g hvedemel gerne tipo00
Druer:
300 g stenfri små vindruer
4 spsk. sukker
1 sammenpisket æg til pensling
2 spsk. perlesukker
Sådan gør du:
- Fordej: Rør hvedemel, vand og gær sammen i en skål, og lad det stå et lunt sted ca. 1 time.
- Dej: Tilsæt vandet, olivenolie, salt og hvedemel til fordejen. Ælt dejen til den er smidig. Del dejen i
- Udrul dejen til 2 cirkler med en diameter på 25 cm. Læg den ene på bagepapir på en bageplade.
- Druer: Bland druer og sukker. Lad det trække lidt.
- Fordel halvdelen af druerne på den ene brødcirkel. Læg den anden dejplade over, og tryk den lidt fast.
- Fordel resten af druerne over. Lad brødet hæve ca. 1 time.
- Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
- Bag brødet i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 min.
- Skær brødet i trekanter som pizza.
Blommesyltetøj
2-3 glas
½ kg blommer, gerne Reine Clauder
1 dl vand
½ kg sukker
- Skyl blommerne, skær dem i halve og fjern stenene. Kog blommerne i vandet, og lad det småkoge til det er blevet en blød masse. Tilsæt sukkeret.
- Kog syltetøjet til den falder langsom fra ske.
- Kom syltetøjet i rene og skoldede glas. Luk til. Opbevares i køleskab.