Opskrift på italiensk konfektkage
SPONSORERET indhold

Italiensk konfektkage

Af:: Christa Alstrup Foto: John Bendtsen
17. dec. 2009 | Opskrift | ALT for damerne

Til 1 kage, ca. 11 x 35 cm:
180 g grofthakkede blandede nøddekerner
100 g ren rå marcipan, gerne Grand Cru, i 1 cm store terninger
50 g hakket syltet
appelsinskal
50 g hakket sukat
50 g mel
½ tsk stødt kanel
¼ tsk stødt allehånde
125 g honning
125 g sukker.


Pynt:
Flormelis og stødt kanel.

Bland nødder, marcipan, appelsinskal og sukat i en skål. Tilsæt mel og krydderier og rør alt sammen. Bland honning og sukker i en kasserolle, lad det smelte sammen og netop komme i kog.

Hæld straks blandingen i nøddemassen og rør og ælt godt. Beklæd en smurt form med tilklippet bagepapir, pres den klistrede dej ned i formen og glat overfladen med bagsiden af en ske, dyppet i vand. Dejen bør ikke være tykkere end godt 1 cm.

Bag kagen i en 150 grader varm ovn i ca. 35 minutter. Lad den endnu bløde kage afkøle i formen på en rist, før den vendes ud og papiret trækkes af. Sigt flormelis og lidt kanel over kagen.

Pak kagen ind i bagepapir og opbevar den i køleskabet.