Italiensk landbrød
SPONSORERET indhold

Italiensk landbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det tager godt nok 2 dage at bage det italienske landbrød, men det er det hele værd.

Af: Marie Nielsen / Vibeke Lehn Foto: Marie Nielsen
11. mar. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
12 hele tykke skiver

Ingredienser

Italiensk landbrød
Biga/fordej:
150 g italiensk hvedemel type 00
6 g frisk gær
1 dl vand
Dej:
3 dl lunkent vand
15 g gær
1 spsk. salt
2 spsk. olivenolie
250 g fuldkornshvedemel/fuldkornsspeltmel
250 g hvedemel

  1. Til fordejen: Kom melet i en skål, lav en fordybning, og smuldr gæren i. Tilsæt vand, og arbejd dejen gradvist sammen, og ælt den helt glat. Dæk skålen med plastfilm, og lad den stå lunt – ikke under 21 gr. – natten over.
  2. Næste dag: Rør bigaen med vand, gær, salt og olivenolie. Tilsæt melet lidt efter lidt, og ælt dejen godt, til den hænger sammen. Tip den ud på bordet, og fortsæt æltningen med melet, til den er glat. Kom dejen i en skål, dæk den med plastfilm, og lad den hæve i to timer.
  3. Ælt dejen igennem, form den til en kugle, og lad den hæve i en meldrysset hævekurv en time. Har du ikke en hævekurv, kan dejen også hæve på en plade med bagepapir.
  4. Bag brødet ved 250 gr. i 20 min., dæmp så ovnvarmen til 225 gr., og bag yderligere 20 min. Sæt en bradepande med kogende vand i bunden af ovnen under bagningen. Lad brødet afkøle på en bagerist.