frikadeller
SPONSORERET indhold

Italienske frikadeller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Små frikadeller fyldt med persille, parmesanost og soltørrede tomater. Uhm…

Af: Lone Kjær Foto: Anders Schønnemann
14. nov. 2011 | Opskrift | Fit living
30 stk.

Ingredienser

400 g hakket kalv og flæsk, 3-7% fedt
1 tsk salt
1 løg
1 fed hvidløg
1 æg
50 g hvedemel
1 dl danskvand
20 g revet parmesanost
50 g soltørrede tomater
3 spsk hakket persille
reven skal af 1 økologisk citron
2 spsk raps- eller olivenolie til stegning

Sådan gør du:

Rør kødet med salt i et par minutter. Hak løget fint. Rør løg, presset hvidløg, æg og hvedemel i farsen. Rør danskvand i lidt ad gangen og lad farsen hvile i køleskabet ca. 1/2 time. Rør parmesanost, hakkede soltørrede tomater, persille og citronskal i farsen. Form farsen til 30 små frikadeller og steg dem sprøde i olien på en slip let-pande.


NB:
Fedtenergiprocenten på frikadellerne overstiger de anbefalede 30%, fordi beregningen er uden tilbehør.


Energi pr. stk.: 40 kcal., protein 38%, kulhydrat 22%, fedt 40%