Ingredienser
Italienske kødboller
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 12-15 min.
250 g hakket oksekød
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 skiver lyst brød
1/2 dl mælk
1/2 tsk basilikum
1/2 tsk oregano
salt og peber
2 spsk revet parmesanost
1 spsk olie
400 g tomatsovs eller hakkede tomater med krydderier
Tilbehør:
Pasta, parmesanost og brød
Sådan laver du italienske kødboller
1. Skær skorpen af brødet og skær eller smuldr det i små stykker. Udblød det i mælken.
2. Rør kødet med revet løg, knust hvidløg, udblødt brød og krydderier. Tilsæt 2 spsk revet parmesanost og form farsen til 10-12 valnøddestore kødboller.
3. Steg dem gyldne i en sauterpande med olie og hæld tomatsovsen ved.
4. Lad dem simre, til de er gennemvarme – 5-10 min.
5. Servér med friskkogt pasta, parmesanost og brød.
Tip
Italienske kødboller er fryse-egnet.