Jamie Oliver
Sunde desserter med Jamie Oliver.

Jamie Oliver

Jamie Olivers frugtkompotter med trendy chiafrø og nøddemælk

Chiafrø er hot for tiden – og rimelig cool sammen med gode smagsgivere som her. De har et højt protein- og fiberindhold, og er en god kilde til magnesium, som giver stærke knogler og tænder. 117 kcal pr. portion.

printer Print
plate Til 10 glas

4 små bananer (400 g)
1 tsk flydende vanilje
6 dl iskold hasselnødde- mælk eller usødet mandelmælk
120 g chiafrø
300 g frossen frugt, f.eks. mango eller diverse bær
½ lime

 

Sådan gør du

  1. Skræl 3 bananer, pluk dem i mindre stykker ned i blenderen. Tilsæt vaniljen og 3 dl af mælken, og blend det glat.
  2. Kom det i en kande, og rør halvdelen af chia-frøene i.
  3. Fordel det i 10 glas eller kopper, og stil dem på køl, så nøddemælken kan begynde at stivne.
  4. Kom i mellemtiden den frosne frugt op i blenderen (det er rart med lidt afveksling, så prøv noget forskelligt fra gang til gang), skræl og tilsæt den sidste banan, de sidste 3 dl mælk og limesaften.
  5. Blend det glat, hæld det over i en kande, og rør resten af chiafrøene i.
  6. Fordel kompotten i de 10 glas ved at hælde det forsigtigt ned over bagsiden af en spiseske og ned på nøddemælken, så de to lag forbliver tydeligt adskilte.
  7. Stil dem tilbage på køl – så er de stivnet og lige til at spise efter et par timer.

Tip

De små søde kompotter og nøddemælken kan holde sig op til 3 dage på køl. Server dem med, hvad du nu har af frisk frugt, granola eller et drys ristede, hakkede nødder. God fornøjelse med denne farveglade, lækre morgenmad.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund morgenmad, Sunde desserter, Dessert og Chiagrød