Januarbrunch
Ingredienser
1/8 pk. gær
2 dl kærnemælk
1 tsk salt
65 g valset spelt
125 g hvedemel
4 store tomater
4 skiver lufttørret skinke
1 æg str. m/l
1 tsk vaniljesukker
2 tsk sukker
4 spsk minimælk
4 skiver groft toastbrød
1 kiwi
1 sharonfrugt
4 tsk ahornsirup
1 dl stærk chai
4 dl minimælk.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:448 Kcal
-
Fedt:13 %
-
Protein:21 %
-
Kulhydrat:66 %
Sådan gør du
Dagen før: Rør gæren ud i kærnemælk, tilsæt salt og spelt og rør hvedemelet i lidt af gangen. Rør dejen godt igennem, den skal være lidt klistret og lad den hæve natten over i køleskabet.
Selve dagen: Fordel dejen i fire-otte smurte muffinforme og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Bag bollerne ved 225 grader i 15-20 minutter.
Skær toppen af tomaterne og bag dem sammen med skinken til den er sprød, ca. 10 minutter ved 225 grader.
Pisk æg, vaniljesukker, sukker og minimælk sammen. Vend toastbrødene i æggemassen og bag dem gyldne og sprøde ca. 10 minutter ved 225 grader.
Skær frugten i mindre stykker og servér sammen med ahornsirup til toastbrødene.
Fordel den stærke te i fire glas og tilsæt varm skummet mælk.