
Jødekager med lakrids-sukker
Skøn nyfortolkning af de klassiske jødekager - her har vi drysset de sprøde lækre jødekager med lakrids i stedet for kanel. Få opskriften på jødekagerne her:
plate
Ca. 80 jødekager
Af Lone Kjær
Ingredienser
JØDEKAGER
200 g smør
200 g sukker
1 æg
½ tsk hjortetaksalt
2 tsk groft lakridspulver
250 g hvedemel
LAKRIDSSUKKER
½ spsk kanel
1 spsk sukker
1 spsk groft lakridspulver
DESUDEN
1 æg til pensling
20 g mandelsplitter
Sådan bager du jødekager med lakrids
- Rør smør og sukker godt sammen. Pisk ægget i.
- Bland hjortetaksalt og lakridspulver med hvedemel, og ælt det i dejen. Ælt dejen sammen – er den for klistret, tilsættes mere mel.
- Stil den tildækket i køleskabet ca. 1 time.
- Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og udstik i forskellige forme.
- Læg kagerne på en bageplade med bagepapir.
- Bland kanel med sukker og lakridspulver.
- Pensl kagerne med sammenpisket æg, og drys med lakridssukker og mandelsplitter.
- Bag kagerne ved 175 grader i ca. 7 minutter afhængig af tykkelsen
Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Lakrids og Bageopskrifter
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV: