Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

John Prices kanelæbler
Foto: Thomas Hergaard

John Prices kanelæbler - opskrift fra Hjemmet

John Prices kanelæbler

Til denne enkle og velsmagende dessert brugte John Price pigeon eller coxorange, der er et fast æble, ikke for surt og ikke for sødt. Men andre æblesorter kan naturligvis bruges her.<br><br> <i>„Er der noget som et grønt sommeræble, hvis saft kan væde kinderne, når man sætter tænderne i? Det skulle da lige være et af vinterens sød/bitre pigeoner, der lyser op med dyb purpurfarve“</i>

plate (4 personer)
printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Ovntid: 20-30 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
ca. 1 kg æbler
ca. 100 g sukker
3-4 tsk stødt kanel
50 g smør
Tilbehør:
flødeskum

  1. Skræl æblerne, men kun hvis skallen er meget hård. Stik kernehuset ud og skær derefter æblerne i tynde både. Fordel dem taglagt i smurte portionsforme eller i et smurt, ovnfast fad.
  2. Drys sukker og kanel på og kom lidt smørklatter på. Fortsæt med at lægge æbler i lag og drysse med kanel og sukker.
  3. Kom smørklatter på og sæt desserten i en 175-200 grader varm ovn i 20-30 min. Servér desserten lun med koldt flødeskum til.
Se, hvad vi ellers skriver om: John price og Dessert