John Prices kanelæbler
SPONSORERET indhold

John Prices kanelæbler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Til denne enkle og velsmagende dessert brugte John Price pigeon eller coxorange, der er et fast æble, ikke for surt og ikke for sødt. Men andre æblesorter kan naturligvis bruges her.<br><br> <i>„Er der noget som et grønt sommeræble, hvis saft kan væde kinderne, når man sætter tænderne i? Det skulle da lige være et af vinterens sød/bitre pigeoner, der lyser op med dyb purpurfarve“</i>

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
17. nov. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Ovntid: 20-30 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
ca. 1 kg æbler
ca. 100 g sukker
3-4 tsk stødt kanel
50 g smør
Tilbehør:
flødeskum

  1. Skræl æblerne, men kun hvis skallen er meget hård. Stik kernehuset ud og skær derefter æblerne i tynde både. Fordel dem taglagt i smurte portionsforme eller i et smurt, ovnfast fad.
  2. Drys sukker og kanel på og kom lidt smørklatter på. Fortsæt med at lægge æbler i lag og drysse med kanel og sukker.
  3. Kom smørklatter på og sæt desserten i en 175-200 grader varm ovn i 20-30 min. Servér desserten lun med koldt flødeskum til.