John Prices torsk a la Flamand
SPONSORERET indhold

John Prices torsk a la Flamand

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Torsk fra Flandern er en god vinterret og en af Prices bedste retter.<br><br> <i>„Nede i Belgien, hvor fiske- og anden snak foregår, ligger et stort landområde kaldet Flandern. Flamlænderen taler flamsk og laver selvfølgelig torsk, som de kalder a la Flamand – den er internationalt kendt – hvorfor også De, kære læser, bør kende den. De laver god mad i Belgien“</i>

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
17. nov. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Ovntid: Ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
4 skiver torsk eller torskefileter
salt, peber og revet
muskat
smør
4 skiver citron
3-4 skalotteløg (finthakkede)
1 bdt persille
1 kvist timian
et par laurbærblade
ca. ½ flaske hvidvin
6-8 tvebakker
paprika
kapers

  1. Lad torskestykkerne trække i salt, peber og revet muskat i 10-15 min.
  2. Læg dem i et ovnfast fad, der er rigeligt smurt med smør. Læg 1 skive citron på hver. Drys med skalotteløg.
  3. Læg krydderurterne ombundet med en snor i fadet. Hæld vin ved, så fisken lige er dækket. Sæt fadet i ovnen ved 250 grader i 10 min.
  4. Hæld skyen over i en lille gryde. Bring i kog og rør smør i. Smag til og hæld sovsen ved fisken.
  5. Drys paprika og kapers på citronskiverne. Kogte kartofler eller brød, f.eks. flutes, serveres til.