Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

John Prices torsk a la Flamand
Foto: Thomas Hergaard

John Prices torsk a la Flamand - opskrift fra Hjemmet

John Prices torsk a la Flamand

Torsk fra Flandern er en god vinterret og en af Prices bedste retter.<br><br> <i>„Nede i Belgien, hvor fiske- og anden snak foregår, ligger et stort landområde kaldet Flandern. Flamlænderen taler flamsk og laver selvfølgelig torsk, som de kalder a la Flamand – den er internationalt kendt – hvorfor også De, kære læser, bør kende den. De laver god mad i Belgien“</i>

plate (4 personer)
printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Ovntid: Ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
4 skiver torsk eller torskefileter
salt, peber og revet
muskat
smør
4 skiver citron
3-4 skalotteløg (finthakkede)
1 bdt persille
1 kvist timian
et par laurbærblade
ca. ½ flaske hvidvin
6-8 tvebakker
paprika
kapers

  1. Lad torskestykkerne trække i salt, peber og revet muskat i 10-15 min.
  2. Læg dem i et ovnfast fad, der er rigeligt smurt med smør. Læg 1 skive citron på hver. Drys med skalotteløg.
  3. Læg krydderurterne ombundet med en snor i fadet. Hæld vin ved, så fisken lige er dækket. Sæt fadet i ovnen ved 250 grader i 10 min.
  4. Hæld skyen over i en lille gryde. Bring i kog og rør smør i. Smag til og hæld sovsen ved fisken.
  5. Drys paprika og kapers på citronskiverne. Kogte kartofler eller brød, f.eks. flutes, serveres til.
Se, hvad vi ellers skriver om: John price, Fisk og Hovedret