Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

John Prices ungarske gullash
Foto: Thomas Hergaard

John Prices ungarske gullash - opskrift fra Hjemmet

John Prices ungarske gullash

John Prices yndlingsgullasch er værd at kende.<br><br><i>„Gullasch kan være et mareridt, men det kan også være en drøm så skøn, at man kan høre de ungarske violiner spille. For gullasch er som bekendt en ungarsk ret, og det er i Ungarn, man „dyrker” den røde milde paprika, som er rettens hovedkrydderi“.</i>

plate (6 personer)
printer Print

Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: Ca. 1 time
Fryse-egnet
Ingredienser:
2 kg kød, lige dele okse-, kalve- og svinekød (i terninger)
5 løg (hakkede)
50 g smør
5-6 spsk paprika (den milde type)
2 spsk mel
4-5 gulerødder (i skiver)
salt og peber
3 laurbærblade
1 spsk kommen
100 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse)
1 liter suppe eller bouillon
ca. ½ liter piskefløde
Tilbehør:
kartoffelmos
liter evt. cremefraiche (38%)

  1. Svits først løgene klare i lidt af smørret. Tag dem op af gryden. Kom resten af smørret i og brun herefter kødet i mindre portioner ad gangen.
  2. Rør paprikaen ud heri. Drys melet over. Kom løgene tilbage i gryden og tilsæt gulerødderne. Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.
  3. Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.
  4. Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt. Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes. Lad det småkoge endnu nogle min. Smag til.
  5. Retten serveres med kartoffelmos, og evt. kan der kommes en god klat cremefraiche på hver portion.
Se, hvad vi ellers skriver om: John price, Kød og Hovedret