Jomfruhummer og torsk med spidskål, estragon og pastis
Opskrift på lækker forret med jomfruhummer, jomfruhummerhaler og torsk - god til en festmiddag eller nytårsaften.
Ingredienser
500 g torskefilet eller lign. hvid fisk
4 hele jomfruhummere
16 jomfruhummerhaler
lidt rapsolie
1 spsk Pastis
200 g skrællede jordskokker
2 dl. fiskebouillon eller anden bouillon.
1 spidskål, skåret i kvarte
2 spsk frisk estragon
skallen af en halv usprøjtet citron skåret i fine strimler
2 spsk. rapsolie
2 fed hvidløg, finhakkket
2 grene frisk timian.
Sådan laver du jomfruhummer og torsk
1. De fire hele jomfruhummere flækkes på langs med en skarp kniv. Kom dem i fadet med huller. Tilsæt hvidløg, dryp med rapsolie, krydr med salt og peber og stænk med Pastis.
2. Skær jordskokkerne i ensartede stykker og læg dem i nederste fad (den uden huller). Hæld kogende bouillon over og læg spidskålen oven på.
3. Skær fisken i tynde skiver med en skarp kniv og rul den om jomfruhummerhalerne. Krydr med salt og peber og placer dem i den øverste etage, som er smurt med lidt rapsolie.
4. Stil alle fade i en 210 grader forvarmet ovn i 30-40 min. Hvor længe det skal have afhænger af udskæringen – jo mindre udskæring desto hurtigere vil de blive tilberedt.
5. Ved servering drysses med friske estragonblade.