dessert
Cheesecake med jordbær er et hit blandt de fleste.

Jordbær cheesecake

Opskrift på lækker jordbær cheesecake

En ny og light udgave af en klassisk cheesecake − serveret som islagkage.

printer Print
plate 8

BUND:

150 g pekannødder
150 g mandler
130 g bløde udstenede dadler
2 spsk kokosolie

FYLD:

300 g jordbær, helst friske,
men frosne kan også bruges
1 tsk vaniljepulver
5 spsk Sukrin Melis
saft og revet skal af
½ øko-citron
250 g mascarpone
250 g græsk yoghurt 10 %

PYNT:

5-6 jordbær skåret i fine skiver
grofthakket citronmelisse

Sådan gør du:

Begynd med bunden. Mal nødderne groft i foodprocessoren. Tilsæt dadler og kokosolie og kør, til du har en glat nøddedej. Fordel dejen i en smurt springform (22 cm) og stil den i bunden af fryseren. Lav et opkog af jordbær, vaniljepulver, Sukrin Melis, citronsaft og -skal og lad det afkøle helt. Blend derefter bærrene til en ensartet masse. Rør mascarpone sammen med græsk yoghurt og tilsæt de blendede, afkølede bær og rør det hele godt sammen. Tag bunden ud af fryseren og fordel jordbærmassen. Sæt kagen tilbage i fryseren i minimum 8 timer, inden servering. Lige før du serverer kagen, pyntes den med friske bær og citronmelisse.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter, Cheesecake og Dessert