Jordbær med citronverbena og bergamottemynte
SPONSORERET indhold

Jordbær med citronverbena og bergamottemynte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Marinerede jordbær er en nem og vidunderligt aromatisk dessert, enten som en jordbærsuppe serveret i glas, eller som tilbehør til en kage eller is.

Af: Camilla Plum Foto: Anne-Li Engstrøm
08. aug. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 personer eller flere, hvis det er tilbehør til en kage eller is.

Ingredienser

1 kg jordbær
Sukkerlage:
½ l vand
200 g sukker
1 stængel citrongræs, skåret i fine skiver
en håndfuld bergamottemynteblade
en dusk citronverbena
1 citron, saft og fintstrimlet skal heraf

Sådan gør du:

Kog en lage af vand, sukker, det inderste møre af citrongræsset, gul skal af citronen og krydderurterne − gem lidt friske krydderurteblade til pynt.

Kog i 5 minutter, køl af med alle ingredienser i. Halvér jordbærrene, og sigt den kolde lage ned over dem. Lad dem trække mindst et par timer. I sidste øjeblik drysses med friske krydderurteblade.

Servér jordbærrene og lagen i glas eller dybe skåle, spis dem som de er eller med is, eller til en kage.

Lagen kan parfumeres med mange forskellige af de søde urter − bergamottemynten kan erstattes af mere citronverbena eller marokkansk mynte og basilikum. Prøv også estragon!


PRØV OGSÅ: Limonade af mange slags citron

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter