Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på jordbær-rabarbergrød
Foto: Line Thit Klein Jordbær-rabarbergrød

Jordbær-rabarbergrød

Jordbær-rabarbergrød

Rabarber og jordbær klæder hinanden utrolig godt og smager fantastisk. En rigtig god og nem sommerdessert!

plate 5
printer Print

250 g rabarber

3 dl vand

1 vaniljestang

500 g jordbær

150 g rørsukker

saft af ½ citron

3 spsk maizena, rørt op med lidt vand

lidt mandelsplitter

kold piskefløde til servering.

Sådan laver du jordbær-rabarbergrød:

Skær bladende af rabarberne og, skyl og skær stænglerne i små stykker på ca. 1 cm.

Kog rabarberne med vand og en flækket vaniljestang i ca. 5 min.


Skyl og nip jordbærrene, kom dem ned til rabarberne. Kog yderligere 5 min.


Smag til med sukker og citronsaft.


Skru ned og kom maizenaen i grøden, og rør grundigt. Grøden må ikke koge. Tag den af varmen, og pisk, til grøden får en lidt tykkere konsistens. Kom mandelsplitter i, og afkøl grøden.

 

Kom selv den iskolde piskefløde på toppen af grøden ved serveringen!

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Grød, Sommerdessert, Sommer, Rabarber, Søde sager, Dansk mad og Dessert