Jordbærlagkage med et twist
SPONSORERET indhold

Jordbærlagkage med et twist

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Jordbær er indbegrebet af god dansk sommer, og skal der være fest, så er denne jordbærlagkage med et twist en dekorativ og uhyre smagfuld kage.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
02. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
Jordbærlagkage til 10 personer

Ingredienser

Jordbærlagkage med et twist

 

Bunde:
3 æg
125 g sukker
1 spsk. vand
100 g hvedemel
½ tsk. hjortetaksalt


Desuden:
6 spsk. sherry eller appelsinsaft til bundene


Kagecreme:
2 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
2½ dl sødmælk
korn af en vaniljestang
5 dl piskefløde
500 g jordbær

Sådan laver du jordbærlagkage med et twist

  1. Bunde:
  2. Pisk æggene luftige, og pisk sukkeret i. Pisk vandet i. Vend sigtet mel og hjortetaksalt i.
  3. Kom dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag den ca. 30 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, sidder der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen. Skær den i 3 bunde med en lang brødkniv.
  4. Kagecreme:
  5. Kom æg, sukker, majsstivelse og mælk i en gryde, og pisk det sammen. Kom vaniljekorn i. Kog cremen op til den begynder at boble under omrøring. Kom den i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen tildækket i køleskab.
  6. Pisk fløden til skum og vend det i den kolde creme. Læg en kagebund på et lagkagefad, og dryp evt. med 2 spsk. sherry. Fordel 1/3 af cremen på den ene lagkagebund. Læg 1/3 af jordbærrene skåret i skiver over. Gentag med de 2 andre bunde.