Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Jordbærmuffins med mandelcrumble

Jordbærmuffins med mandelcrumble

Jordbærmuffins med mandelcrumble

Sprøde sommermuffins, der gemmer på både jordbær og chokolade. Så bliver det ikke meget bedre.

Tid: ca. 20 min. plus
bagetid  (ca. 20 stk.)

100 g mørk chokolade
ca. 300 g jordbær
2 spsk. sukker
125 g sukker
125 g blødt smør
3 æg
225 g hvedemel
75 g kokosmel
2 tsk. bagepulver
2½ dl mælk


Crumble:
50 g groftvalsede havregryn
25 g hvedemel
50 g mandler
50 g sukker

1 knivspids salt
50 g smør


Tilbehør:
cremefraiche


1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Hak chokoladen groft.

3. Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i små stykker, og læg dem i en skål. Drys de 2 spsk. sukker over.

4. Pisk sukker og smør godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres.

5. Bland mel med kokosmel og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med mælken. Vend til sidst jordbærrene i dejen.

6. Til crumbledejen blandes havregryn med mel, grofthakkede mandler, sukker, salt og smør i en foodprocessor eller med fingrene, til den ligner brødkrummer.

7. Fyld muffinsformene halvt op med kagedejen. Fordel nu chokoladen i midten. Top med resten af kagedejen, til formene er trekvart fyldte. Fordel crumbledejen på toppen af formene, og bag kagerne i midten af ovnen i ca. 20 min.

8. Afkøl kagerne, og server med cremefraiche.

LÆS OGSÅ: Skønne sommeropskrifter med jordbær

LÆS OGSÅ: Vafler med jordbær-ingefærsyltetøj

Se, hvad vi ellers skriver om: Muffins og Crumble