Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Jordbærpizza med bricohedej og græsk yoghurt
Foto: Martin Dyrløv

Jordbærpizza med bricohedej og græsk yoghurt - opskrift fra Hjemmet

Jordbærpizza med bricohedej og græsk yoghurt

Prøv denne særlige 'jordbærpizza' bestående af fyldig briochedej og cremet græsk yoghurt. Det er sommerpizza som du aldrig har sagt det før.

plate 6 personer
printer Print

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 2-3 timer
Bagetid: 20 min.
Dej:
1 appelsin (øko)
100 g sukker
¾ dl mælk
15 g gær
1 æg
125 g blødt smør + lidt til skålen
100 g fin durummel
ca. 300 g hvedemel
½ tsk. groft salt
Fyld:
2 dl græsk yoghurt 10%
400-500 g jordbær
3 spsk. appelsinsukker
Pynt: friske mynteblade

  1. Vask appelsinen, riv skallen, og pres saften. Hak appelsinskal og sukker sammen i en foodprocessor eller hurtighakker, og tag 3 spsk. fra til drys.
  2. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader), og tilsæt æg, smør, appelsinsukker og appelsinsaft. Rør melet i lidt ad gangen, tilsæt salt, og ælt dejen blank og smidig.
  3. Form dejen til en kugle, og læg den i en stor skål smurt med smør. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend dejen ud et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker. Klap eller rul dem ud til cirkler (22-24 cm), og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Smør yoghurten på dejcirklerne, men hold 1-2 cm kant fri.
  6. Skyl og tør jordbærrene. Nip haserne af, og skær bærrene i skiver eller kvarter. Fordél dem på yoghurten, og drys appelsinsukkeret over.
  7. Bag pizzaerne i ca. 20 min. – til dejen er gylden og gennembagt. Skær dem i smalle snitter, og pynt med friske mynteblade. Nyd dem lune eller ved stuetemperatur.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert