Jordbærtrifli
SPONSORERET indhold

Jordbærtrifli

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Jordbærtrifli består af syltede eller friske jordbær, som lægges i lag med portvinsdryppede makroner og creme. Pynt med flødeskum på toppen. Arbejdstid: 30 min. Trække- og kogetid (jordbær): ca. 1 time. Ikke fryse-egnet

24. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

400 g jordbær
175 g sukker
½ vaniljestang
4 store makroner (eller 8 små)
3-4 spsk sød portvin
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde (9%)
½ vaniljestang
¼ liter piskefløde

  1. Lad de skyllede, nippede jordbær trække med sukkeret 1 times tid.
  2. Bring det langsomt i kog med den flækkede vaniljestang, og lad det snurre i 5 min. Lad det svale.
  3. Creme:
  4. Pisk æggeblommer og sukker sammen og rør majsstivelse i. Bring fløden i kog med flækket vanilje.
  5. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes.
  6. Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet.
  7. Kom makronerne i en skål eller portionsglas. Dryp dem med portvin.
  8. Læg jordbær over og herpå den kolde creme. Kom flødeskum på toppen.