Ingredienser
400 g jordbær
175 g sukker
½ vaniljestang
4 store makroner (eller 8 små)
3-4 spsk sød portvin
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde (9%)
½ vaniljestang
¼ liter piskefløde
- Lad de skyllede, nippede jordbær trække med sukkeret 1 times tid.
- Bring det langsomt i kog med den flækkede vaniljestang, og lad det snurre i 5 min. Lad det svale.
- Creme:
- Pisk æggeblommer og sukker sammen og rør majsstivelse i. Bring fløden i kog med flækket vanilje.
- Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes.
- Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet.
- Kom makronerne i en skål eller portionsglas. Dryp dem med portvin.
- Læg jordbær over og herpå den kolde creme. Kom flødeskum på toppen.