Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Jordskoksuppe
Foto: Maria Warncke Nørregaard Gæstemiddag du kan forberede dagen før

Jordskoksuppe

Jordskoksuppe med sprød bacon og rødder

Nem gæsteret, der smager fantastisk.

4-5 personer
Print

500 g bagekartofler
500-600 g
jordskokker
2 fed hvidløg
et par kviste timian
1 l vand eller
hønsebouillon
1½ dl piskefløde
citronsaft
salt og peber

Topping:
150 g bacon
1 pastinak
1 gulerod
½ rødløg
2 fed hvidløg
½ tsk revet citronskal
lidt purløg og basilikum, fint hakket

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og jordskokkerne, og skær dem i grove tern. Pil og skær hvidløgsfeddene i skiver. Steg kartoflerne og jordskokkerne ved svag varme i en gryde med olivenolie nogle minutter. Tilsæt hvidløg, timian og bouillon. Læg låg på, og lad det simre ca. 25 minutter, til det er mørt. Tilsæt piskefløde, og blend suppen til jævn konsistens, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Skær baconen i små stykker, og steg det gyldent og sprødt. Skræl pastinak og gulerod, og skær dem i små tern. Pil og hak rødløg og hvidløg. Kom de rå grøntsager på panden til det sprødstegte bacon, og steg fortsat et par minutter. Krydr med revet citronskal, friskkværnet peber, purløg og basilikum.
Server jordskoksuppen med sprød bacon og rødder.

 

Tip

Suppen kan også laves en dag i forvejen. Sæt den i køleskabet. Skær bacon og grøntsager i små tern, og opbevar det i lille boks med låg. Steg det inden servering. Er suppen blevet lidt for tyk, når den opvarmes, kan du justere konsistensen med lidt mere hønsebouillon.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hovedretter, Jordskokkesuppe og Suppe