
Foto: Gæstemiddag du kan forberede dagen før
Jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe med sprød bacon og rødder
Nem gæsteret, der smager fantastisk.
plate
4-5 personer
Af Redaktionen
Ingredienser
500 g bagekartofler
500-600 g
jordskokker
2 fed hvidløg
et par kviste timian
1 l vand eller
hønsebouillon
1½ dl piskefløde
citronsaft
salt og peber
Topping:
150 g bacon
1 pastinak
1 gulerod
½ rødløg
2 fed hvidløg
½ tsk revet citronskal
lidt purløg og basilikum, fint hakket
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og jordskokkerne, og skær dem i grove tern. Pil og skær hvidløgsfeddene i skiver.
- Steg kartoflerne og jordskokkerne ved svag varme i en gryde med olivenolie nogle minutter. Tilsæt hvidløg, timian og bouillon. Læg låg på, og lad det simre ca. 25 minutter, til det er mørt.
- Tilsæt piskefløde, og blend suppen til jævn konsistens, og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Skær baconen i små stykker, og steg det gyldent og sprødt. Skræl pastinak og gulerod, og skær dem i små tern. Pil og hak rødløg og hvidløg.
- Kom de rå grøntsager på panden til det sprødstegte bacon, og steg fortsat et par minutter. Krydr med revet citronskal, friskkværnet peber, purløg og basilikum.
- Server jordskoksuppen med sprød bacon og rødder.
Tip
Suppen kan også laves en dag i forvejen. Sæt den i køleskabet. Skær bacon og grøntsager i små tern, og opbevar det i lille boks med låg. Steg det inden servering. Er suppen blevet lidt for tyk, når den opvarmes, kan du justere konsistensen med lidt mere hønsebouillon.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hovedretter, Jordskokkesuppe, Suppe og Jordskokker
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: