SPONSORERET indhold
Jordskokkesuppe med sprød bacon og rødder
Nem gæsteret, der smager fantastisk.
4-5 personer
Ingredienser
500 g bagekartofler
500-600 g
jordskokker
2 fed hvidløg
et par kviste timian
1 l vand eller
hønsebouillon
1½ dl piskefløde
citronsaft
salt og peber
Topping:
150 g bacon
1 pastinak
1 gulerod
½ rødløg
2 fed hvidløg
½ tsk revet citronskal
lidt purløg og basilikum, fint hakket
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og jordskokkerne, og skær dem i grove tern. Pil og skær hvidløgsfeddene i skiver.
- Steg kartoflerne og jordskokkerne ved svag varme i en gryde med olivenolie nogle minutter. Tilsæt hvidløg, timian og bouillon. Læg låg på, og lad det simre ca. 25 minutter, til det er mørt.
- Tilsæt piskefløde, og blend suppen til jævn konsistens, og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Skær baconen i små stykker, og steg det gyldent og sprødt. Skræl pastinak og gulerod, og skær dem i små tern. Pil og hak rødløg og hvidløg.
- Kom de rå grøntsager på panden til det sprødstegte bacon, og steg fortsat et par minutter. Krydr med revet citronskal, friskkværnet peber, purløg og basilikum.
- Server jordskoksuppen med sprød bacon og rødder.
Tip
Suppen kan også laves en dag i forvejen. Sæt den i køleskabet. Skær bacon og grøntsager i små tern, og opbevar det i lille boks med låg. Steg det inden servering. Er suppen blevet lidt for tyk, når den opvarmes, kan du justere konsistensen med lidt mere hønsebouillon.