Juleand

Foto: Mikkel Adsbøl

Juleand - opskrift fra Hendes Verden

Juleand

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate (4 pers.)
Ingredienser

Juleand

 

1 and, ca. 3 kg
salt, peber
2 æbler
100 g svesker

  1. Skær de yderste vingespidser og halsskindet af anden. gem vingespidser til sauce. tag posen med indmad ud. gem den til sauce. gå anden efter for evt. fjerrester. fjern gumpen eller kirtlerne på oversiden af gumpen. fjern rester af indvolde fra andens indre. skyl anden. krydr indvendigt og udvendigt med salt og peber. kom æbler i både og svesker ind i anden. luk med kødnåle.
  2. Læg anden med brystet nedad på risten i en bradepande. sæt anden i midten af en kold ovn. tænd ovnen på 200 grader, og steg anden ca. 1 time. Vend anden, så ryggen er nedad, og stil bradepanden i ovnen igen. steg anden yderligere ca. 1 time.
  3. Tjek, om anden er gennemstegt efter ca. 2 timer ved at vride/skære låret fri fra kroppen og se, om kødsaften er klar. si fedt og sky op i en skål. Hæld fedtet over i en skål, og gem det i køleskabet. skyen skal i saucen.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, And, Andesteg og Hovedret