Juleanden

Foto: Mikkel Adsbøl

Juleanden - opskrift fra Hendes Verden

Juleanden

Den skønne juleand.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate (4 pers.)
Ingredienser

1 and, 3.000 g
2 tsk. salt, peber
4 syrlige æbler, gerne belle de boskoop
150 g bløde, stenfri svesker
¾ l vand
kødnåle og evt. kødtråd
Sauce:
3 spsk. andefedt eller brug smør
2 spsk. hvedemel
ca. 3 dl sky fra anden
2 dl rødvin eller portvin
salt, peber
2 tsk. ribsgelé
evt. kulør

  1. Gå anden efter for fjerstubbe i skindet, og tør den af ind- og udvendigt med køkkenrulle. Klip lidt af halsskindet af. Kræng resten om på ryggen, og sæt det fast med en kødnål. Vrid evt. andens vinger om på ryggen.
  2. Skræl æblerne, fjern stilk og kernehus, og skær dem i både. Fyld anden med æblebåde og svesker. Luk til med kødnåle. Bind evt. lårene sammen med kødtråd.
  3. Læg anden på en rist over bradepandeen, og læg indmad og hals i bradepanden. Gnid anden med salt og peber. Steg anden 2½-3 timer ved 160 gr. Heraf de første 45 min. med ryggen opad. Vend nu anden, så brystet kommer opad. Hæld ved samme lejlighed fedtet, som nu er smeltet af anden, fra. Kom vandet ved, og steg nu anden færdig.
  4. Anden kan efterbrunes, hvis den ikke er sprød. Giv den ca. 10 min. ved 225 gr. Tjek, at anden er gennemstegt. Det gør du ved at tjekke, om låret let løsner sig, og om den saft, der løber fra, er klar.
  5. Hæld skyen fra anden, og skum den for fedt. Lad gryden med skyen stå lidt, så samler fedtet sig på overfladen af skyen. Fjern fedtet med en ske, gem 3 spsk. til saucen. Lad anden hvile ca. 20 min. i den slukkede ovn, inden den parteres.
  6. Sauce
    Kom andefedtet til saucen i en gryde. Rør melet i. Pisk sky i lidt ad gangen. Tilsæt rødvin, og kog saucen sammen ca. 5 min. under omrøring. Smag til med salt, peber og ribsgelé.
  7. Saucen kan tilsættes lidt kulør.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!