julebag
Foto: Nicolai Mørk og Henrik Freek

Sunde juleboller med frugt

Juleboller med frugt

Lækre juleboller med frugt - en sundere udgave af den klassiske julebolle

printer Print
plate 20 stk

50 g gær
1 liter kærnemælk
3 tsk groft salt
1 spsk honning
150 g tørrede bær, f.eks. trane- og blåbær, rosiner og sukat
100 g grofthakkede hasselnødde eller valnøddekerner
150 g forkogte speltkerner
ca. 1 kg groft spelt og hvedemel

Sådan gør du:

  1. Lun kærnemælken og rør gæren ud heri. Rør derefter alle øvrige ingredienser i dejen. Hold lidt af melet tilbage og brug evt. en røremaskine eller håndmikser. Sørg for, at dejen ikke bliver for fast.
  2. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 1 time.
  3. Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir og lad bollerne hæve 15-20 minutter, før de bages gyldne og sprøde ved 175° varmluft eller 200° alm. ovn i 20-25 minutter.
  4. Lad bollerne afkøle på en bagerist. Læg halvdelen i fryseren, hvis de ikke skal spises med det samme.

    Energi pr. stk.: 270 kcal, fedt 15%, protein 14%, kulhydrat 71%
    PRØV OGSÅ: Juleboller med nødder
Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød, Boller og Brød