SPONSORERET indhold
Sunde juleboller med frugt
Lækre juleboller med frugt - en sundere udgave af den klassiske julebolle
Af: Vibeke Lehn og Susanne Knutzen
Foto: Nicolai Mørk og Henrik Freek
20 stk
Ingredienser
50 g gær
1 liter kærnemælk
3 tsk groft salt
1 spsk honning
150 g tørrede bær, f.eks. trane- og blåbær, rosiner og sukat
100 g grofthakkede hasselnødde eller valnøddekerner
150 g forkogte speltkerner
ca. 1 kg groft spelt og hvedemel
Næringsindhold
-
Energi pr. person:270 Kcal
-
Fedt:15 %
-
Protein:14 %
-
Kulhydrat:71 %
Sådan gør du:
- Lun kærnemælken og rør gæren ud heri. Rør derefter alle øvrige ingredienser i dejen. Hold lidt af melet tilbage og brug evt. en røremaskine eller håndmikser. Sørg for, at dejen ikke bliver for fast.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 1 time.
- Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir og lad bollerne hæve 15-20 minutter, før de bages gyldne og sprøde ved 175° varmluft eller 200° alm. ovn i 20-25 minutter.
- Lad bollerne afkøle på en bagerist. Læg halvdelen i fryseren, hvis de ikke skal spises med det samme.
Energi pr. stk.: 270 kcal, fedt 15%, protein 14%, kulhydrat 71%
PRØV OGSÅ: Juleboller med nødder