sunde juleboller opskrift
SPONSORERET indhold

Sunde juleboller med frugt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre juleboller med frugt - en sundere udgave af den klassiske julebolle

Af: Vibeke Lehn og Susanne Knutzen Foto: Nicolai Mørk og Henrik Freek
26. nov. 2017 | Mad | Fit living
20 stk

Ingredienser

50 g gær
1 liter kærnemælk
3 tsk groft salt
1 spsk honning
150 g tørrede bær, f.eks. trane- og blåbær, rosiner og sukat
100 g grofthakkede hasselnødde eller valnøddekerner
150 g forkogte speltkerner
ca. 1 kg groft spelt og hvedemel

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    270 Kcal
  • Fedt:
    15 %
  • Protein:
    14 %
  • Kulhydrat:
    71 %

Sådan gør du:

  1. Lun kærnemælken og rør gæren ud heri. Rør derefter alle øvrige ingredienser i dejen. Hold lidt af melet tilbage og brug evt. en røremaskine eller håndmikser. Sørg for, at dejen ikke bliver for fast.
  2. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 1 time.
  3. Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir og lad bollerne hæve 15-20 minutter, før de bages gyldne og sprøde ved 175° varmluft eller 200° alm. ovn i 20-25 minutter.
  4. Lad bollerne afkøle på en bagerist. Læg halvdelen i fryseren, hvis de ikke skal spises med det samme.

    Energi pr. stk.: 270 kcal, fedt 15%, protein 14%, kulhydrat 71%


    PRØV OGSÅ: Juleboller med nødder

Anbefalet til dig