SPONSORERET indhold
Julebrownie med hjertekrymmel
En skøn og snasket brownie, som er supernem at lave. Her kan de små sagtens være med i køkkenet og selv hjælpe til med at bage julens lækreste brownie. Og pynte den med glasur og hjertekrymmel.
Total: en time
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet (uden glasur)
(ca. 20 stykker)
Den mørke dej:
150 g mørk chokolade (hakket)
75 g smør
50 g hvedemel
25 g kakao
1 tsk bagepulver
3 æg
150 g sukker
75 g valnøddekerner
Hvid dej:
100 g hvid eller evt. lys chokolade (hakket)
2 æg
120 g sukker
25 g hvedemel
½ tsk bagepulver
Kakaoglasur:
100 g flormelis
2 spsk kakao
ca. 1 spsk kogende vand
Drys: kagekrymmel (f.eks. røde hjerter)
Sådan bager du julebrownie
- Start med at lave den mørke dej: Smelt chokolade og smør over vandbad.
- Bland mel med kakao og bagepulver.
- Pisk æggene skummende med sukker.
- Drys melblandingen i æggeskummet igennem en si, og rør forsigtigt chokoladeblandingen i.
- Tilsæt valnødderne.
- Hæld dejen i en flad kageform med bagepapir.
- Så skal du lave den hvide dej:
- Den hvide dej laves på samme måde som den mørke, dog uden kakao og valnødder. Fordel den oven på den mørke dej.
- Bag kagen i en 150 grader varm ovn ca. 45 min. Når kagen er afkølet, pyntes den med glasur og krymmel.