Julebrownie med hjertekrymmel
Foto: Thomas Hergaard

Julebrownie med hjertekrymmel - opskrift fra Hjemmet

Julebrownie med hjertekrymmel

En skøn og snasket brownie, som er supernem at lave. Her kan de små sagtens være med i køkkenet og selv hjælpe til med at bage julens lækreste brownie. Og pynte den med glasur og hjertekrymmel.

printer Print
preparation Total: en time

Arbejdstid:  30 min.
Bagetid:  ca. 45 min.
Fryse-egnet (uden glasur)
(ca. 20 stykker)

Den mørke dej:
150 g mørk chokolade (hakket)
75 g smør
50 g hvedemel
25 g kakao
1 tsk bagepulver
3 æg
150 g sukker
75 g valnøddekerner

Hvid dej:
100 g hvid eller evt. lys chokolade (hakket)
2 æg
120 g sukker
25 g hvedemel
½ tsk bagepulver

Kakaoglasur:
100 g flormelis
2 spsk kakao
ca. 1 spsk kogende vand

Drys: kagekrymmel (f.eks. røde hjerter)

Sådan bager du julebrownie

  1. Start med at lave den mørke dej: Smelt chokolade og smør over vandbad.
  2. Bland mel med kakao og bagepulver.
  3. Pisk æggene skummende med sukker.
  4. Drys melblandingen i æggeskummet igennem en si, og rør forsigtigt chokoladeblandingen i.
  5. Tilsæt valnødderne.
  6. Hæld dejen i en flad kageform med bagepapir.
  7. Så skal du lave den hvide dej:
  8. Den hvide dej laves på samme måde som den mørke, dog uden kakao og valnødder. Fordel den oven på den mørke dej.
  9. Bag kagen i en 150 grader varm ovn ca. 45 min. Når kagen er afkølet, pyntes den med glasur og krymmel.


    julebrownies-txt.jpg
Se, hvad vi ellers skriver om: Brownie, Julesmåkager og Bageopskrifter