Julebrownie med hjertekrymmel
Foto: Thomas Hergaard

Julebrownie med hjertekrymmel - opskrift fra Hjemmet

Julebrownie med hjertekrymmel

printer Print

Arbejdstid:
30 min.
Bagetid:
ca. 45 min.
Fryse-egnet (uden glasur)
(ca. 20 stykker)
150 g mørk chokolade (hakket)
75 g smør
50 g hvedemel
25 g kakao
1 tsk bagepulver
3 æg
150 g sukker
75 g valnøddekerner
Hvid dej:
100 g hvid eller evt. lys
chokolade (hakket)
2 æg
120 g sukker
25 g hvedemel
½ tsk bagepulver
Kakaoglasur:
100 g flormelis
2 spsk kakao
ca. 1 spsk kogende vand
Drys: kagekrymmel (f.eks. røde hjerter)

  1. Smelt chokolade og smør over vandbad.
  2. Bland mel med kakao og bagepulver.
  3. Pisk æggene skummende med sukker. Drys melblandingen i æggeskummet igennem en si, og rør forsigtigt chokoladeblandingen i. Tilsæt valnødderne.
  4. Hæld dejen i en flad kageform med bagepapir. Lav et lag hvid dej.
  5. Den hvide dej laves på samme måde som den mørke, dog uden kakao og valnødder. Fordel den oven på den mørke dej.
  6. Bag kagen i en 150 grader varm ovn ca. 45 min. Når kagen er afkølet, pyntes den med glasur og krymmel.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad