Server julegazpachoen i shotglas med knuste isterninger.
Foto: Chris Tonnesen Server julegazpachoen i shotglas med knuste isterninger.

Julegazpacho

Gazpacho som du kender den, men med et strejf af jul. En opskrift af Frantz Maurice Scott.

plate 4 personer
printer Print

1 agurk
1 rød peberfrugt
1 dåse flåede tomater
1-2 fed hvidløg
1 dl kokosmælk
1 spsk olivenolie
75 g peanuts
2 lime, saften heraf
1 spsk julekrydderier
(nelliker, allehånde, kanel, stjerneanis)
salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær agurken og peberfrugten i store stykker.
  2. Kom dem i en blender sammen med flåede tomater, hvidløg, kokosmælk, olivenolie, peanuts, lime, julekrydderier, og blend godt.
  3. Stil den på køl 1-2 timer. Server julegazpachoen i shotglas med knuste isterninger.
Se, hvad vi ellers skriver om: Italiensk mad, Julemad, Forret og Tilbehør