Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Julekagehjerte
Foto: Thomas Hergaard

Julekagehjerte - opskrift fra Hjemmet

Julekagehjerte

Hjemmebagte julehjerter - bag et fint julehjerte til en du holder af.

clock 20 minutter
printer Print

Arbejdstid: 1 time
Indrulning og hævetid: ca. 1 time
Bagetid: 15-20 min.
Fryse-egnet

25 g gær
1 dl vand
1/2 tsk salt
2 spsk sukker
1 æg
250-300 g mel (4-5 dl)
125 g smør
Fyld:
150 g marcipan
50 g sukat
50 g syltet appelsinskal
Til pensling:
æg, tesukker og hakkede nøddekerner

Sådan bager du et julekagehjerte

  1. Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt salt, sukker og æg.
  2. Bland melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt. Lad dejen hvile et kvarter.
  3. Rul dejen ud på meldrysset bord til en stor firkant.

    SE MERE: Citron-ingefærstjerner

  4. Skær smørret i tynde skiver og læg det tæt på dejen.
  5. Fold de fire dejhjørner til midten. Rul dejen let, fold den i tre lag og lad den hvile 15 min

    PRØV OGSÅ:  Lækre pebernødder

  6. Gentag udrulning 3 gange. Rul derefter dejen til et langt stykke, ca. 60 cm.
  7. Fordel revet marcipan, sukat- og appelsinskal på.
  8. Fold sammen herom og læg stykket med sammenføjningen nedad på bagepladen beklædt med bagepapir.
  9. Form den til et hjerte. Lad den hæve i 20 min.
  10.  Pensl med æg og drys tesukker og nøddekerner over. Bag ved 175 grader i 15-20 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Julesmåkager og Bageopskrifter