Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Indrulning og hævetid: ca. 1 time
Bagetid: 15-20 min.
Fryse-egnet
25 g gær
1 dl vand
1/2 tsk salt
2 spsk sukker
1 æg
250-300 g mel (4-5 dl)
125 g smør
Fyld:
150 g marcipan
50 g sukat
50 g syltet appelsinskal
Til pensling:
æg, tesukker og hakkede nøddekerner
Sådan bager du et julekagehjerte
- Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt salt, sukker og æg.
- Bland melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt. Lad dejen hvile et kvarter.
- Rul dejen ud på meldrysset bord til en stor firkant.
SE MERE: Citron-ingefærstjerner - Skær smørret i tynde skiver og læg det tæt på dejen.
- Fold de fire dejhjørner til midten. Rul dejen let, fold den i tre lag og lad den hvile 15 min
PRØV OGSÅ: Lækre pebernødder - Gentag udrulning 3 gange. Rul derefter dejen til et langt stykke, ca. 60 cm.
- Fordel revet marcipan, sukat- og appelsinskal på.
- Fold sammen herom og læg stykket med sammenføjningen nedad på bagepladen beklædt med bagepapir.
- Form den til et hjerte. Lad den hæve i 20 min.
- Pensl med æg og drys tesukker og nøddekerner over. Bag ved 175 grader i 15-20 min.