Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på Mette Blomsterbergs julekarameller
Foto: John Bendtsen Mette Blomsterbergs dejlige julekarameller.

Mette Blomsterbergs opskrift på julekarameller

Blomsterbergs julekarameller

Julekarameller med et strejf af kanel.

plate Ca. 56 stk.
printer Print

Mette Blomsterbergs julekarameller

½ l piskefløde 38%
250 g sukker
125 g glukose (f.eks. Morten Heibergs Glukose Sirup, der fås i velassorterede supermarkeder)
½ tsk stødt kanel

Sådan laver du Mette Blomsterbergs julekarameller

Alle ingredienserne (undtaget stødt kanel) koges, indtil karamellen er fint gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen. Karamellen er kogt færdig, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund – det tager 20-35 minutter ved jævn god varme. 

Tag gryden af varmen, tilsæt kanelen og rør godt. Hæld karamellen i en beholder, 18x 18 cm, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg ligeledes et stykke bagepapir med olie på som top. Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur helst til næste dag – alternativt fire-fem timer. 

 

Udskæres i 6x9 stk., i alt 56 stk.

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs lakridskarameller

SE OGSÅ: Blomsterbergs pistaciekugler

SE OGSÅ: Blomsterbergs passionstrøfler

Tip

Hemmeligheden er at koge massen tilpas. Tag en lille prøve undervejs, når du har en fornemmelse af, at karamellen er færdigkogt. Du vil
hurtigt kunne vurdere, om karamellen vil blive for blød i konsistensen og derfor skal koges mere.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Karameller, Konfekt, Jul, Den Store Bagedyst og Søde sager