Julekrydrede sild
Foto: Thomas Hergaard

Julekrydrede sild - opskrift fra Hjemmet

Julekrydrede sild

printer Print

Arbejdstid:
20 min.
Udvanding:
24 timer
Trækketid:
mindst 1 døgn
Kogetid:
20 min.
4 spegesild (8 fileter eller lapper, udvandet 24 timer)
Lage:
3 1/2 dl lagereddike
1 appelsin (fintrevet skal og saft)
1 citron (skal og saft)
1 hel kanelstang
5 kryddernelliker
3 laurbærblade
5 hele peberkorn
2 spsk sukker
Tilbehør: friskkogte kartofler, persille og smør

  1. Udvand sildefileter i koldt vand, til vandet er klart.
  2. Kog en lage af eddike, skal og saft af appelsin og citron, krydderier og sukker.
  3. Køl lagen af, og lad fileterne trække i lagen mindst et døgn.
  4. Skær sildene i passende stykker ved servering.
  5. Anret med lune kartofler vendt i smør og hakket persille.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad og Sild