SPONSORERET indhold
Julens fineste peberkager
Der er ikke noget, der spreder julestemning i huset som duften af peberkager. Gå i peberkageværkstedet, og tag årets julebagning til nye højder.
ca. 140 kager |
Total: en time
Ingredienser
2½ dl farin
¾ dl lys sirup
¾ dl vand
150 g smør, stuetemperatur
1 spsk stødt kanel
1 spsk stødt ingefær
1 tsk stødt kryddernellike
1 tsk stødt kardemomme
1½ tsk natron
7-8 dl hvedemel
Grundopskrift på peberkagedej
- Hæld farin, sirup og vand i en gryde, og lad det koge op.
- Bland smør og krydderier.
- Hæld det gryden, og lad det smelte. Lad blandingen afkøle uden at røre rundt.
- Bland natron med ca. 6 dl mel. Rør det i sukkerblandingen til en glat dej. Tilsæt mere mel efter behov.
- Dæk dejen til med film, og lad den stå koldt i minimum nogle timer og helst til næste dag.
- Indstil ovnen til 175 grader.
- Tag en klat dej ad gangen, og ælt den glat på et meldrysset bord. Rul den tyndt ud. Lav kager i de ønskede former, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Glem ikke at lave et lille hul, hvis kagerne skal op og hænge.
- Bag kagerne midt i ovnen 8-10 minutter. Lad dem så afkøle på en rist, inden du evt. pynter dem.
Tip
Dejen holder sig mindst 1 uge i køleskabet, og den kan også fryses.
Leg med glasur
Gør dig umage med glasuren, så du får de fineste peberkager. Prøv for eksempel at lave sirlige mønstre med glasuren.
Glasur:
1 æggehvide
ca. 4 dl flormelis
½ tsk eddike
frugtfarve
- Bland æggehvide, mel, sukker og eddike. Varier mængden af flormelis afhængig af, om du vil have glasuren tyk eller tynd.
- Del glasuren i to portioner, og tilsæt frugtfarve til den ene. Fyld en sprøjtepose med den glasur, der skal være grundfarven.
- Tegn en tynd streg glasur rundt langs hele kagen.Tag derefter en ske, og fyld ud i midten, så hele kagen er dækket. Put den farvede glasur i en sprøjtepose eller frysepose med et lille hul i hjørnet.
- Lav forsigtigt et lille mønster på den hvide glasur, mens den stadig er våd. Brug en lille kødnål eller tandstik til at trække i glasuren, så et fint mønster opstår.
Tip
Brug en lille kødnål eller tandstik til at trække i glasuren, så et fint mønster opstår.