Julepopcakes
SPONSORERET indhold

Julepopcakes

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Er du til kreative kager, så er popcakes den helt store kagedille for tiden, og det er slet ikke så svært, som det ser ud.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
13. dec. 2018 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g sukker
4 spsk. kaffe
3 æg
5 spsk. hvedemel

Pynt:
200 g hvid chokolade
bolsjefarve
10 træpinde til slikkepinde

Sådan laver du popcakes

  1. Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade og færdigbrygget kaffe i.
  2. Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt. Rør et æg i ad gangen. Vend hvedemelet i.
  3. Kom chokoladedejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 45 min.
  4. Afkøl kagen. Stil kagen tildækket i køleskab 4-5 timer eller natten over.

    PRØV OGSÅ: Popcakes med kransekage

  5. Sådan pynter du popcakes:
  6. Form 10 kugler af chokoladekagen med en spiseske og hænder. Du skal bruge 20-30 g kage til hver kugle.
  7. De må ikke værre større, da de så falder af pinden. Kagekuglerne skal være ret faste i det. Sæt en kagekugle på en træpind.
  8. Læg dem i en form og stil dem i fryseren ca. 2 timer.
  9. Smelt chokoladen , og farv den med bolsjefarve. Dyp kagerne i den smeltede chokolade, og drys med kagepynt.
  10. Stil dine popcakes i en skål med sukker, og lad dem stå, til de er størknede. Der bliver lidt kage tilovers, som du enten kan nyde til kaffen – eller lave endnu flere popcakes af.

TIP: Nisse- popcakes Farv marcipan eller fondant med rød farve, og udrul den på et flormelisdrysset bord. Skær halvcirkler ud, og form dem til nissehuer. Sæt huerne på kagerne. Giv nisserne øjne af sukkersølvkugler.

Anbefalet til dig