Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Julepopcakes
Foto: Mikkel Adsbøl

Julepopcakes - opskrift fra Hendes Verden

Julepopcakes

Er du til kreative kager, så er popcakes den helt store kagedille for tiden, og det er slet ikke så svært, som det ser ud.

printer Print

200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g sukker
4 spsk. kaffe
3 æg
5 spsk. hvedemel

Pynt:
200 g hvid chokolade
bolsjefarve
10 træpinde til slikkepinde

Sådan laver du popcakes

  1. Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade og færdigbrygget kaffe i.
  2. Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt. Rør et æg i ad gangen. Vend hvedemelet i.
  3. Kom chokoladedejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 45 min.
  4. Afkøl kagen. Stil kagen tildækket i køleskab 4-5 timer eller natten over.

    PRØV OGSÅ: Popcakes med kransekage

  5. Sådan pynter du popcakes:
  6. Form 10 kugler af chokoladekagen med en spiseske og hænder. Du skal bruge 20-30 g kage til hver kugle.
  7. De må ikke værre større, da de så falder af pinden. Kagekuglerne skal være ret faste i det. Sæt en kagekugle på en træpind.
  8. Læg dem i en form og stil dem i fryseren ca. 2 timer.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Julesmåkager