Julepostej til julefrokosten

Foto: Martin Dyrløv Skøn julepostej.

Julepostej til julefrokosten

Velsmagende julepostej toppet med sprødt æble, bacon og persille - perfekt til julefrokosten. Opskriften giver en stor portion, men du kan fryse den rå postej, så du har til alle juledagene.

Velsmagende julepostej toppet med sprødt æble, bacon og persille - perfekt til julefrokosten. Opskriften giver en stor portion, men du kan fryse den rå postej, så du har til alle juledagene.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 35 minutter
plate ca. 2,5 liter - beregn ca. 1 dl pr. person
Ingredienser

2 løg
2 fed hvidløg
2 æbler
400 g kalvelever
500 g hakket lever og spæk (frossen, optøet) 
75 g mel
2 æg
¼ liter mælk
¼ liter fløde
1 spsk. frisk timian
1 spsk. friskkværnet peber
2 tsk. groft salt
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. stødt nellike
1 tsk revet muskat

Pynt:

æblestykker
timian eller hakket persille
evt. 150 g bacon i skiver

Tilbehør:

rugbrød syltede rødbeder, syltede agurker, agurkesalat eller asier 

Sådan gør du:

  1. Pil løg og hvidløg. Skræl og udkern æbler. Hak først løg og hvidløg fint i en foodprocessor.
  2. Tilsæt æblestykkerne, og kør, til de er grofthakkede. Hæld det over i en skål.
  3. Hak kalveleveren i foodprocessoren, og rør det sammen med løgblandingen.
  4. Tilsæt hakket lever og spæk, mel, æg, mælk og fløde, og rør farsen godt sammen.
  5. Tilsæt krydderier, og hæld massen i små sylteglas, porcelænskokotter eller alu-forme.
  6. Sæt formene i en bradepande, hæld kogende vand ved, og sæt det i ovnen ved 180 grader i 40-45 min. Tjek med en kødnål, om de er gennembagte; kødsaften skal være klar.
  7. Servér postejerne varme, lune eller afkølede. Pynt med små æblestykker og frisk timian eller hakket persille, og evt. små stykker sprødstegt bacon. Giv rugbrød og surt til.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Julefrokost-mad og Frokost