Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

Foto: Ulrika Pousette Først skal træet vises, siden skal det spises

Juletræ af peberkager

Bag et juletræ af fine stjerneformede peberkager, og brug dem som pynt på julebordet, hvis dem med en sød tand kan holde fingrene fra dem ...

clock 20 minutter
printer Print

Peberkagedej:

Se ingredienser her: Julens fineste peberkager

Glasur:

1 æggehvide
ca. 4 dl flomelis
½ tsk eddike

Sådan gør du

Rul dejen tyndt ud. Brug stjerneudstikkere eller papirskabeloner, og lav flere af hver størrelse. Bag kagerne. Hold øje med de mindste, så de ikke brænder på. Lad kagerne afkøle.

Glasur:

  1. Bland æggehvide, flormelis og eddike. Tilpas mængden af flormelis efter, hvor tyk du vil have glasuren.
  2. Fyld glasuren på en sprøjtepose med en lille tylle eller i en frysepose, og klip et lille hul i hjørnet.
  3. Når kagerne er afkølet helt, tegner du en tynd glasurstreg rundt i kanterne af alle kagerne.
  4. Bagefter tager du en lille ske og glaserer kagerne inden for stregerne, så de bliver helt dækket med glasur.

Juletræ:

  1. Start med en af de største peberkager. Put en lille klat glasur på midten af kagen, og placer en peberkage i samme størrelse ovenpå, men sådan, at takkerne ligger forskudt.
  2. Fortsæt på den måde opad, så du får den fine juletræsform. Kagerne skal blive mindre og mindre, jo højere du kommer op.
  3. Stil en af de små stjerner på højkant øverst som topstjerne på træet.
  4. Pynt til sidst med glasur og flormelis strøet igennem en si.

Tip

Bruger du grøn frugtfarve i din glasur, får du et fint grønt juletræ 

Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Bagning, Jul, Julebag og Peberkager