Kakaolagkage med nougatcreme
SPONSORERET indhold

Kakaolagkage med nougatcreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
27. aug. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
10 personer

Ingredienser

2 æg
125 g sukker
75 g smør
1 tsk. bagepulver
175 g hvedemel
3 spsk. kakao
1¼ dl mælk
Nougatcreme:
4 dl piskefløde
150 g blød nougat
50 g hakket mørk
chokolade
Pynt:
ca. 3 spsk. flormelis og en ren mormorblonde

  1. Pisk æggene skummende. Pisk sukkeret i, til det er en luftig masse. Smelt smørret, og rør det i. Bland bagepulver, hvedemel og kakao, og vend det i dejen skiftevis med mælken.
  2. Kom dejen i springform 22 cm i diameter foret med bagepapir. Bag kagen ca. 40 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen, og skær den igennem til 2 kagebunde.
  3. Nougatcreme: Kog fløden op i en gryde. Tag den fra varmen, og kom nougat og chokolade i. Rør, til det er smeltet. Kom blandingen i en skål, og dæk den til. Afkøl 4 timer i køleskab eller gerne natten over. Pisk blandingen til creme med en håndmixer. Fordel cremen mellem de to kagebunde.
  4. Læg den valgte blonde over kagen. Kom flormelis i en si. Sigt et jævnt lag flormelis over kagen. Fjern forsigtigt blonden.