Kakaosmåkager med lakridscreme
Lakrids er det nye hit indenfor det søde køkken. Her er en moderne slags „Oreos", hvor du får den særlige kombination af chokolade og lakrids.
Ingredienser
Småkager:
40 g kakao
100 g hvedemel
1 spsk vaniljesukker
100 g hvidt sukker
100 g smør
1 æggeblomme
Creme:
100 g smør ved stuetemperatur
100 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 spsk frysetørret lakridspulver, fås i Specialforretninger, blandt andet Specialkøbmanden og i nogle helsekostbutikker
Sådan laver du kakaosmåkager
Begynd med SMÅKAGERNE. Bland mel, kakaopulver, vaniljesukker og sukker i en skål og rør det sammen. Skær smørret i tern, bland det i de tørre ingredienser og smuldr dejen sammen. Tilsæt æggeblommen og ælt dejen sammen. Rul dejen til en tyk pølse og pak den ind i film, og lad den hvile ca. 1 time i køleskabet. Skær derefter dejrullen i skiver på omkring ca 3 mm, tryk dem let flade og bag dem sprøde i en 180 grader varm ovn 8-10 minr. Lad dem køle helt ned, imens du laver
SMØRCREMEN. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen, indtil det er hvidt og meget luftigt. Tilsæt lakridspulveret. Sprøjt smørcremen ud på halvdelen af småkagerne med en sprøjtetylle eller lignende. Tryk resten af kagerne ovenpå. Opbevar dem køligt, dog ikke køleskab, i en lufttæt beholder.
Tip
Er du til mere klassiske kager, kan du undlade lakridsen.