SPONSORERET indhold
Kalkun med fyld
Kalkun med fars er skøn julemad.
Ingredienser
1 kalkun (ca. 3 kg)
Fars
300 g hakket svinekød
1 æg
2 spsk. rasp
3 spsk. portvin
1 lille revet løg
2 stænger bladselleri i små tern
2 tsk. timian
1 tsk. salt og peber
lidt citronsaft
- Lav en fars til at komme i kalkunen:
Bland 300 g hakket svinekød, 1 æg, 2 spsk. rasp, 3 spsk. portvin, 1 lille revet løg, 2 stænger bladselleri i små tern, 2 tsk. timian og 1 tsk. salt og peber. - Kom farsen i en kalkun på ca. 3 kg. Luk med kødnåle. Dryp kalkunen med citronsaft.
- Krydr med salt og peber.
- Læg kalkunen på en rist over en bradepande med ryggen opad.
- Læg kråse og hals i bunden af bradepanden. Hæld 1 liter vand ved.
- Sæt kalkunen i ovnen i 2½-3 timer ved 160 gr. Vend kalkunen efter ¾ time, dryp den med 25 g smeltet smør, og steg den yderligere 1¾-2¼ time.
- Kom evt. stegesky over kalkunen 2-3 gange under stegningen. Tjek, at både kalkunen og fyldet er gennemstegt.
- Har du et digitalt stegetermometer, skal det vise 80 gr. i fyldets midte.
- Bliver brystet for mørkt, kan den dækkes med alufolie de sidste 15 min. af stegetiden. Lad kalkunen trække i den slukkede ovn i ca. 20 min.